ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Laura Cornei, elevă în clasa a X-a la Colegiul CF Unirea din Paşcani, are doar 15 ani și este deja campioană mondială la dezbateri. Adică cea mai bună din lume la cuvinte şi argumente pe orice subiect pus în discuţie.

 Premiul şi medalia de aur le-a obţinut în urmă cu câteva zile la Campionatul Mondial de Dezbateri, fiind singura reprezentantă a României. Acolo s-a întrecut cu elevi din 42 de ţări cum ar fi Rusia, S.U.A., Marea Britanie, Franţa, China, Nigeria, Liban. Competiţia a avut loc zilele trecute la prestigioasa Universitate engleză Oxford, informează NewsPascani.ro.

Laura este susţinută de profesorul Daniela Orăşanu, cadru didactic care a şi înfiinţat Clubul de dezbateri „Narnia”, membrii acestuia reuşind să câştige numeroase premii la competiţii de gen. Fata s-a înscris în urmă cu câteva luni în Club, însă a reuşit performanţă cu o lucrare despre educaţia sustenabilă să impresioneze juriul şi astfel s-a calificat în finală din Anglia.  
 
La competiţia cu tradiţie de la Oxford, meciurile de dezbateri au avut loc în sistem „open", pe parcursul unei zile. Menţionăm că pe lângă marele premiu s-au acordat şi alte premii, atât individuale cât şi pe echipe.

La 15 ani, Laura Cornei este un mic geniu şi are o sete de neoprit pentru cunoaştere, mai ales că participa an de an la olimpiade şi concursuri şcolare la materii cum ar fi Matematică, Franceză, Engleză. Să îi urăm succes în continuare!