ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Regizorul Alexandru Darie, directorul general al Teatrului „Bulandra” din București și fiul celebrului actor de teatru și film Iurie Darie, a murit miercuri, fiind în vârstă de 60 de ani, informează Ziare.com .

Alexandru (Ducu) Darie era bolnav cronic de ciroză hepatică. În ultimii ani, el a urmat un tratament la Ponderas Academic Hospital, însă starea lui de sănătate nu a putut fi îmbunătățită. Regizorul a fost internat în ultimele zile la secția de Terapie Intensivă a Institutului Clinic Fundeni din Capitală.

Colegii săi din echipa Teatrului „Bulandra” au publicat miercuri un mesaj de condoleanțe pe pagina de social media a instituției.

„Cu profund regret, Teatrul Bulandra anunță dispariția prematură a directorului său, regizorul Alexandru Darie. Suntem cu toții alături de familia îndurerată. Odihnește-te în pace, Ducu!”, au scris colegii regretatului regizor pe pagina de de social media a Teatrului „Bulandra”.

„Am primit cu multă durere și cu surpriză extrem de neplăcută vestea că Ducu Darie a plecat și el dintre noi. Se înscrie pe o listă cam lungă și cam regretabilă pentru foarte mulți dintre colegii mei (...)  Vă dați seama că, la 70 de ani, nu te gândești că un coleg de-al tău de 60 de ani, într-o zi, ridică palma, o unduiește în aer și spune 'bye-bye!'. Îmi pare foarte rău”, a declarat artista muzicală Corina Chiriac pentru Agerpres

Alexandru Darie s-a născut pe 15 iunie 1959 la București, ca fiu al cunoscutului actor de teatru și film Iurie Darie și al actriței Consuela Roșu. Potrivit WikiPedia, acesta a absolvit în 1983 secția de regie de teatru a Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale" din București. Începând din 1989, a lucrat ca regizor angajat la Teatrul de Comedie din Capitală.