Regizorul Alexandru Darie, directorul general al Teatrului „Bulandra” din București și fiul celebrului actor de teatru și film Iurie Darie, a murit miercuri, fiind în vârstă de 60 de ani, informează Ziare.com .

Alexandru (Ducu) Darie era bolnav cronic de ciroză hepatică. În ultimii ani, el a urmat un tratament la Ponderas Academic Hospital, însă starea lui de sănătate nu a putut fi îmbunătățită. Regizorul a fost internat în ultimele zile la secția de Terapie Intensivă a Institutului Clinic Fundeni din Capitală.

Colegii săi din echipa Teatrului „Bulandra” au publicat miercuri un mesaj de condoleanțe pe pagina de social media a instituției.

„Cu profund regret, Teatrul Bulandra anunță dispariția prematură a directorului său, regizorul Alexandru Darie. Suntem cu toții alături de familia îndurerată. Odihnește-te în pace, Ducu!”, au scris colegii regretatului regizor pe pagina de de social media a Teatrului „Bulandra”.

„Am primit cu multă durere și cu surpriză extrem de neplăcută vestea că Ducu Darie a plecat și el dintre noi. Se înscrie pe o listă cam lungă și cam regretabilă pentru foarte mulți dintre colegii mei (...)  Vă dați seama că, la 70 de ani, nu te gândești că un coleg de-al tău de 60 de ani, într-o zi, ridică palma, o unduiește în aer și spune 'bye-bye!'. Îmi pare foarte rău”, a declarat artista muzicală Corina Chiriac pentru Agerpres

Alexandru Darie s-a născut pe 15 iunie 1959 la București, ca fiu al cunoscutului actor de teatru și film Iurie Darie și al actriței Consuela Roșu. Potrivit WikiPedia, acesta a absolvit în 1983 secția de regie de teatru a Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale" din București. Începând din 1989, a lucrat ca regizor angajat la Teatrul de Comedie din Capitală.