Regizorul Alexandru Darie, directorul general al Teatrului „Bulandra” din București și fiul celebrului actor de teatru și film Iurie Darie, a murit miercuri, fiind în vârstă de 60 de ani, informează Ziare.com .

Alexandru (Ducu) Darie era bolnav cronic de ciroză hepatică. În ultimii ani, el a urmat un tratament la Ponderas Academic Hospital, însă starea lui de sănătate nu a putut fi îmbunătățită. Regizorul a fost internat în ultimele zile la secția de Terapie Intensivă a Institutului Clinic Fundeni din Capitală.

Colegii săi din echipa Teatrului „Bulandra” au publicat miercuri un mesaj de condoleanțe pe pagina de social media a instituției.

„Cu profund regret, Teatrul Bulandra anunță dispariția prematură a directorului său, regizorul Alexandru Darie. Suntem cu toții alături de familia îndurerată. Odihnește-te în pace, Ducu!”, au scris colegii regretatului regizor pe pagina de de social media a Teatrului „Bulandra”.

„Am primit cu multă durere și cu surpriză extrem de neplăcută vestea că Ducu Darie a plecat și el dintre noi. Se înscrie pe o listă cam lungă și cam regretabilă pentru foarte mulți dintre colegii mei (...)  Vă dați seama că, la 70 de ani, nu te gândești că un coleg de-al tău de 60 de ani, într-o zi, ridică palma, o unduiește în aer și spune 'bye-bye!'. Îmi pare foarte rău”, a declarat artista muzicală Corina Chiriac pentru Agerpres

Alexandru Darie s-a născut pe 15 iunie 1959 la București, ca fiu al cunoscutului actor de teatru și film Iurie Darie și al actriței Consuela Roșu. Potrivit WikiPedia, acesta a absolvit în 1983 secția de regie de teatru a Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale" din București. Începând din 1989, a lucrat ca regizor angajat la Teatrul de Comedie din Capitală.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews