ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Nivelul de poluare trebuie redus la jumătate din cât permite legislaţia naţională, iar dacă în şase luni nu se conformează, patronii vor fi obligați să iși mute fabricile afară din oraș, potrivit unei hotărâri recente a Consiliul Local Timișoara. 

Mai mult, legea interzice de acum încolo orice investiție care poate ridica gradul de poluare al orașului, indiferent că e vorba de noxe sau doar de mirosuri și zgomot.  

Hotărârea de consiliu local a fost luată sub presiunea timișorenilor, care se plâng tot mai vehement în ultimii ani de calitatea aerului și mirosurile neplăcute care vin de la unele dintre marile fabrici din oraș. 

Într-o adresă anexată proiectului de hotărâre, reprezentanții Direcției de Mediu susțin că s-au străduit să găsească „o exprimare unitară care să nu contravină legislației în vigoare”, temerea fiind că municipalitatea s-ar putea trezi în instanță cu marile fabrici care își desfășoară activitatea în oraș.