ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Lotul 2 din autostrada Timișoara – Lugoj a fost deschis circulației publice miercuri seara, cu șapte luni înainte de termenul din contract. În lungime de aproape 26 de kilometri, acesta reprezenta "bucata lipsă”care fracționa circulația între frontieră și estul județului Timiș. Prin deschiderea acestui lot se asigură continuitate în circulație pe autostradă de la Nădlac până la nodul de la Traian Vuia, pe o lungime de 142 km. De aici, circulația se va desfășura spre Deva pe vechiul drum național, DN68A, până la nodul de intrare de lângă Deva. Cei care au de mers către sud, pot ieși de pe autostradă la Lugoj și accesa drumul național către Caransebeș.

Momentan, pe acest traseu vor fi deschise două parcări de scurtă durată, urmând ca în funcție de condițiile meteo din următoarele săptămâni să fie deschise cele două spații de servicii aflate în stadiu avansat de execuție. Lotul proaspăt inaugurat are 9 poduri, 12 pasaje, un nod rutier la Topolovățu Mare, 2 spații de servicii și 2 parcări de scurtă durată.

Continuitatea circulației pe cei 142 de kilometri de autostradă, conectați la sistemul ungar de autostrăzi, este de mare ajutor și românilor care lucrează în apusul Europei. Numai la sfârșitul săptămânii trecute, când mulți dintre aceștia au venit spre casă de sărbători, frontiera română a fost tranzitată de aproximativ 420.000 de persoane, într-un interval de 48 de ore. Cele mai tranzitate au fost punctele de trecere a frontierei din vestul țării.