ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Librăria Cărturești a organizat „Raftul LGBT”, inspirat de comunitatea homosexualilor din România, oferind promoții de până la 20% pentru o selecție de 35 de cărți, inclusiv pentru categoria de vârstă 2-4 ani.

„Respectul pentru drepturile omului și pentru diversitate va fi sărbătorit la București pe 22 iunie, printr-un marș al diversității. Cărturești.ro a susținut dintotdeaua aceste drepturi, așa că ne alăturăm sărbătorii prin crearea unui raft inspirat de comunitatea LGBT din România. În plus, în perioada 14 -24 iunie, selecția din librăria online are o reducere de până la 20%”, se precizează pe site-ul oficial Cărturești.ro.

Potrivit sursei citate, din oferta prezentată nu lipsesc cărțile pentru copii, recomandate pentru vârsta de 2-4 ani, cum este cazul cărții „Regele tuturor sălbăticiunilor”, autor Maurice Sendak.

Cărturești promovează și în rândul adolescenților „Raftul LGBT”, pentru această categorie de cititori fiind oferite mai multe cărți, printre care „Îți voi oferi soarele”, de Jandy Nelson. 

„Jude și fratele ei geamăn, Noah, sunt extrem de apropiați. La vârsta de treisprezece ani, îl găsim pe Noah, un băiat singuratic, retras, care desenează întruna și care se îndrăgostește de carismaticul băiat din vecini, în vreme ce neastâmpărata Jude este plină de semne de bună purtare, se dă cu un ruj roșu aprins și vorbește întruna, ca pentru amândoi”, aflăm din prezentarea cărții.

O altă carte destinată adolescenților este „Cu drag, Simon. Simon și planul homo sapiens”, de Becky Albertalli, din prezentarea căreia aflăm și subiectul cărții, respectiv:
„Simon Spier are șaisprezece ani și încearcă să descopere cine e și ce-și dorește de la viață. Dar când unul dintre e-mailurile lui către Blue, băiatul care l-a fascinat, ajunge în mâinile cui nu trebuie, lucrurile iau o întorsătură extrem de complicate”.

„Raftul LGBT” este organizat de Cărturești împreună cu Accept, asociația care promovează drepturile LGBT (lesbiene, gay, bisexuali, persoane transgender) în România.