Primim la redacție: părintele Gabriel Drenea dă mărturie despre o tânără elevă din județul Vrancea, respectiv Șefa Promoției 2018 a Colegiului Economic „Mihail Kogălniceanu” din Focșani, domnișoara Raluca Elena Nicoară, din comuna Broșteni.

Iată mesajul părintelui Gabriel:

Gaudeamus Igitur! – Mărturie despre un copil minunat!

În lumea școlilor și a școlarilor miroase a vacanță. Cu toții sper, am fost, vom fi sau suntem școlari.  Este una din perioadele cele mai frumoase din viața și formarea oricărui om. Strămoșii noștri latini le spuneau celor care mergeau la școală că trebuie sa invețe pentru viață și nu pentru școală: " Non scholae sed vitae discimus" . Și aveau dreptate, daca este sa ne gândim la caracterul formator al educației. Câteva lucruri trebuie avute în vedere. Familia și școala, alături de Biserică sunt principalii factori de educație în formarea unei persoane . Ceea ce nu a facut familia în cei șapte ani de acasă nu poate face școala in 12 clase. În țara noastră este o legătură strânsă între Școală și Biserică deoarece primele școli au apărut în tinda Bisericii și primii învățători au fost preoții și dascălii bisericești. 

Școala românească a fost întotdeauna motiv de mândrie locală sau națională. Acest lucru s-a întâmplat datorită calității învățământului românesc, a dascălilor de vocație dar și a absolvenților care au dus numele și renumele țării nostre pe toate meridianele globului.  
Fiecare etapă din ciclul de învățămant are specificul ei, iar momentele de absolvire sunt cel mai mult așteptate de către profesori si elevi deopotrivă.

Un astfel de moment s-a petrecut în urbea Focșanilor, la Teatrul Municipal ”Maior Gheorghe Pastia”, cand a avut loc evenimetul de absolvire al clasei a douăsprezecea de către elevii Colegiului Econimic ”Mihail Kogalniceanu ” .
 Așa cum este uzanța, fiecare promoție de absolvenți este reprezentată de un ”șef de promoție”.  Anul acesta, șeful promoției 2018 a fost Nicoară Raluca Elena din Comuna Broșteni, localitate care deschide frumoasa Vale a Milcovului. La Broșteni sunt copii minunați. Unul dintre aceștia este și  Raluca. Ea provine dintr-o famile foarte modestă dar harnică și apreciată în comunitate pentru seriozitate. Cuminte, ascultătoare, harnică, perseverentă.....șirul calităților poate continua. Am admirat la ea întotdeauna determinarea, ambiția și elanul in egală măsură cu sensibilitatea, onestitatea,spiritul artistic și candoarea sufletului. Nu doar calitățile intelectuale ci și preocupările vocaționale fac din Raluca un om deosebit.  Ceea ce sa petrecut astăzi nu este decât încununarea eforturilor depuse în 12 ani de școală. Raluca are multe premii adunate de la multe competiții: olimpiade județene și naționale, concursuri de dansuri populare locale sau în țară.  Numai premii de vârf. Astăzi, a fost recompensată pentru tot ce a făcut și ce este până acum: ȘEFA PROMOTIEI 2018 a Colegiului Economic "Mihail Kogălniceanu" din Focșani.
 
Cheia succesului ei stă în credința puternică în Dumnezeu, multă muncă susținută și o voință puternică. În fața unei astfel de performanțe și a unui astfel de om nu putem face decât cuvenita reverență și  să o sprijinim ca viitorul ce-i stă înainte să fie cel puțin la fel de fructuos ca pană acum. Parohia Broșteni II o va răsplăti și o va ajuta ca perioada studenției, care urmează, sa fie una puțin mai usoară. Pe toată durata studiilor universitare Parohia va achita taxa pentru căminul studențesc. Este un gest mic dar cu siguranță binevenit și sperăm de real folos.
 Cu aproape 100 de ani în urmă, din Broșteni, pleca un om care a înveșnicit numele satului natal pe aproape toate meridianele lumii, Profesorul Universitar Emerit Doctor, Academicianul Panaite C. Mazilu. Îi doresc din inimă Ralucăi să-i calce pe urme și mai ales, să-l depășească. Felicitări dragă Raluca și mult succes pe viitor. Suntem mândri de tine! Dumnezeu sa te binecuvinteze! 

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews