ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Regia Autonomă de Transport București (RATB) reia, la 1 iunie 2018, serviciul liniei turistice Bucharest City Tour (tip Hop-On-Hop-Off) cu patru autobuze double-decker.

Potrivit unui anunț al RATB, autobuzele vor circula zilnic, la intervale de 20 - 25 de minute, pe traseul: Piața Presei, Arcul de Triumf, Șoseaua Kiseleff, Piața Victoriei, Calea Victoriei, Palatul CEC, Palatul Parlamentului, cu revenire prin Piața Unirii, Piața Universității, Piața Romană, Piața Victoriei, Piața Charles de Gaulle, Arcul de Triumf, Muzeul Satului, Piața Presei.

Având o capacitate de 77 de locuri fiecare, dintre care 50 pe platformă, autobuzele vor fi la dispoziția turiștilor între orele 10:00 - 21:00.

Acest serviciu este sezonier și va funcționa până la 15 octombrie 2018, precizează RATB.

Cardul de călătorie poate fi procurat direct din autobuz, la prețul de 25 lei. Pentru copiii cu vârste cuprinse între 7 - 14 ani, prețul acestuia este 10 lei, iar pentru cei cu vârsta de până la 7 ani transportul este gratuit.
 
Turiștii mai beneficiază de un ghid audio în limbile română, engleză, franceză și italiană, accesibil cu ajutorul echipamentelor existente în autobuz, precum și prin instalarea unei aplicații pe smartphone-ul personal în urma scanării unui cod QR afișat în autobuz