Câteva zeci de persoane au protestat luni, cu începere de la ora 18:00, în fața sediului Guvernului din Piața Victoriei, în favoarea întoarcerii Sorinei din Mehedinți în familia care a crescut-o. Majoritatea protestatarilor au venit din Baia de Aramă, unde au protestat zilnic de când minora a fost încredințată forțat spre adopție internațională. Acestora li s-au alăturat spontan și locuitori ai Capitalei.

„Noi de-aicea nu plecăm, nu plecăm acasă, până nu se întoarce Sorina noastră!”, „Sorina e a noastră, nu-i jucăria voastră!”, „Anulați adopția, că Sorina nu vă vrea!”, „Lăsați-o să vorbească: Sorina să decidă!”, „Vrem dreptate, că se poate!”, „Nu vă mai lungiți, că nu ne păcăliți!”, „Veniți aicea cu noi dacă aveți copii și voi!”, „Uniți pentru Sorina!” - sunt câteva dintre strigăturile cărora localnicii din Baia de Aramă le-au dat glas luni seară în Piața Victoriei din București.

Potrivit portalului Știri pentru Viață, la Baia de Aramă, județul Mehedinți, au avut loc proteste zilnice de când Sorina a fost adoptată cu forța și ridicată de polițiști mascați, împotriva voinței ei și în mod ilegal (de către un procuror și pe baza unui mandat de percheziție) din casa familiei sociale care o crescuse în ultimii șapte ani de zile. Localnicii solicită returnarea minorei în mediul familial în care a crescut și pedepsirea celor responsabili de modul în care s-a gestionat cazul ei de adopție.

Evenimentul Cerem ca dorința Sorinei să fie îndeplinită! a fost inițiat pe o platformă de socializare, de administratorii paginii UNIȚI pentru Sorina. La protestul din Piața Victoriei au fost invitați toți cei care cred că și în cazul Sorinei trebuie să fie respectată legea, care spune că o adopție nu poate fi executată decât de către un executor judecătoresc, care nu poate ridica din mediul său un copil ce refuză în mod explicit să meargă cu acesta.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews