ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Localnicii din Bumbești Jiu sunt îngrijorați de planurile autorităților de a stabili o tabără pentru refugiați în orașul lor. Oamenii spun că locul ales este total nepotrivit - în apropierea a două școli, dar și a fabricii de armament. Un senator de Gorj propune chiar un referendum pe această temă, deși autoritățile locale spun că rezultatul este previzibil. 

Tabăra de tranzit pentru refugiați ar trebui să fie amenajată în clădirea unei foste școli a jandarmeriei, chiar în centrul orașului Bumbești Jiu, potrivit tvr.roAșa a stabilit Ministerul de Interne, dar localnicii s-au opus din start, mai ales că în apropiere se află și o fabrică de muniție. Senatorul de Gorj Dian Popescu propune chiar organizarea unui referendum pe această temă.

În prezent există 6 centre în care pot fi primiți refugiați - la Timișoara, Șomcuta Mare, Rădăuți, Galați, Giurgiu și București, cu aproape 1.000 de locuri, adică mai puțin de jumătate din cota care revine României.

Încă 3 urmează să fie amenajate pe lângă cel de la Bumbești Jiu - unul la Tășnad, în Satu Mare și unul la Câmpulung Muscel.