ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


7 ani și 2 luni de închisoare și plata unor daune materiale de 1,5 milioane de euro. După mai bine de cinci ani de proces, Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat sentința finală în unul dintre puținele dosare instrumentate de procurorii timișoreni care au vizat mafia imobiliară din oraș. Ionelaș Cârpaci, unul dintre liderii mafiei țigănești imobiliare din Timișoara, pusese mâna pe mai multe terenuri proprietate a municipiului Timișoara folosindu-se o dispoziție de primar falsificată, cu numărul 2456/04.11.2005, potrivit www.pressalert.ro. Pe lângă anii de închisoare, Ionelaș Cârpaci, care și-a luat numele de Ionel Sandner,  trebuie să plătească 1,5 milioane de euro firmei înșelate prin vânzarea terenului luat cu acte false de la Primăria Timișoara. Decizia instanței include și confiscarea unei vile din zona ultracentrală a Timișoarei, situată pe strada C.D. Loga.  

Întrucât nu s-a prezentat la Poliție sau la Penitenciar și există indicii că ar fi părăsit România încă de acum câteva săptămâni, pe numele său este declanșată procedura de dare în urmărire națională și internațională. 

În baza rechizitoriului întocmit au fost trimiși în judecată și alți membri importanți ai rețelei, printre care Costel Măndoiu, inspector la Direcția Fiscală a Primăriei Timișoara, Cristina Vasilescu, consilier juridic la primărie, Petru Turpan, asistent registrator la OCPI Timiș, Remus Crudu, registrator la OCPI Timiș, notarul Luminița Notingher și mai mulți cetățeni maghiari și germani. În ultimii 25 de ani, zeci de clădiri din zonele centrale ale Timișoarei au ajuns în mod frapant pe mâna unor clanuri țigănești. Membrii acestora nu au ezitat să evacueze inclusiv un corp al Spitalului de Copii din oraș sau clădirea în care își desfăsura activitatea Clinica de Oncologie.