ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Animată de o competiție interesantă, stațiunea Mamaia a arătat duminică precum în plin sezon estival. Peste 700 de alergători români și străini au străbătut plaja la Maratonul Nisipului, singurul concurs de acest gen din Europa.
 
Doar la start concurenții au simțit asfaltul sub picioare. În rest, au alergat pe malul mării, în Mamaia, 10, 21 sau 42 de kilometri, în funcție de cursa la care s-au înscris. Printre alergători, au fost și câțiva soldați de la baza militară americană de la Mihail Kogălniceanu.

Special pentru Maratonul Nisipului au venit la Mamaia și tineri din Galați. "Eu am fost anul trecut și mi-a plăcut mult. Am venit să vedem răsăritul și să alergăm puțin pe nisip".

Din Tulcea, un tânăr care își spune "cocoșul de Dobrogea" a vrut să încerce la maraton rezistența unei…coafuri speciale "Rezistă sigur cred că doar 21, că după aia mă încing sigur, că am testat-o, dar 21 sper să țină".

Prezentă și la maratonul de anul trecut Joli, o cățelușă caniche de patru ani, a reușit să alerge și anul acesta 10 kilometri, alături de stăpână. "Pentru ea este mai ușor, pentru mine este mai greu. Dar am avut noroc de vreme bună, atmosfera este superbă ca și anul trecut.”

Recordul l-a doborât însă un psiholog, care a alergat 84 de km pentru copiii diagnosticați cu autism, potrivit protv.ro. Adrian Gemănaru: "Cum aceste famili au un drum lung în a-și recupera copiii, același lucru l-am încercat și eu. E foarte greu, dar am încercat să demonstrez că se poate".

Maratonul Nisipului se află la a treia ediție, iar premiile totale au însumat aproape 30.000 de lei.