ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Peste 4.000 de oameni au participat sâmbătă, la Sibiu, la un protest împotriva sistemului de protecție al copilului din Norvegia, care a decis să despartă familiile Bodnariu, Nan și Rădulescu, informează presa locală.

Unii dintre participanți au considerat că este exclus ca părinții să-și fi lovit copiii, iar alții susțin că dacă acest lucru s-a întâmplat, măsurile luate au fost totuși prea drastice.

"Trebuia făcută o anchetă. Poate copiii puteau să fie puși în grija mătușii, a bunicilor și după aia hotărâtă soarta lor mai departe”, crede unul dintre manifestanți, citat de Turnul Sfatului.ro.
autor
Organizatorii, reprezentanți ai mai multor culte neo-protestante, au promis că vor organiza un protest la nivel internațional, dacă lucrurile nu vor reveni la normal. La marș au participat și credincioși și preoți ortodocși.

"Suferința ne cam adună pe toți laolaltă. Suntem alături de ei. Și nu suntem întâmplător, suntem și cu binecuvântarea celor din biserica noastră”, a declarat preotul Ciprian Cândea.

Mulți dintre participanți și-au adus și copiii la protest. "Le-am explicat ce se întâmplă acolo, sistemul pe care-l au cei din Norvegia și vă dați seama că și ei nu și-ar putea închipui să fie luați, pur și simplu, din familie și să fie puși în alte familii. Dacă-l întrebăm… Pe băiatul meu, dacă-l întreb, îmi spune că aș fugi acasă fără nicio discuție, n-aș sta”, a spus unul dintre părinți.

La protest au asistat și reprezentanți ai presei norvegiene."Suntem uimiți de numărul impresionant de persoane angajate în aceste demersuri. Vrem să aflăm mai multe detalii despre reacția României în acest caz", a declarat Eystein Rossum, unul dintre jurnaliștii din Norvegia.
 
FOTO credit: Silvana Armat