Peste o sută de persoane au participat, sâmbătă, la Cluj-Napoca, la o manifestare de solidaritate interetnică româno-maghiară, urmată de un marș pe străzile orașului, afișând mesaje bilingve anti-șovine cu privire la evenimentele de la Cimitirul Eroilor din Valea Uzului, potrivit Agerpres.

„Scopul acțiunii de la Cluj-Napoca este de a arăta că există și comunități normale în Ardeal, în care criteriile etnice, că ești român, maghiar sau rom, nu funcționează. Clujul e o comunitate în care trăim împreună români și maghiari fără probleme. Ceea ce s-a întâmplat la Valea Uzului a fost o provocare pe care o leg de rezultatul alegerilor pentru Parlamentul European”, a spus inițiatorul acțiunii, Dumitru Cornel Vîlcu, profesor binecunoscut pentru simpatiile sale neo-marxiste.
 
„Sunt sigur că noi suntem majoritatea în țara asta. Unii trăiesc foarte bine din învrăjbire. E foarte bine că în fostul oraș al lui Funar se dau astfel de semnale”, a declarat, la rândul său, directorul Teatrului Național din Târgu Mureș, Gasparik Attila, salutând ideea de a se aduna împreună români și maghiari.

Participanții la manifestare, români și maghiari, s-au adunat în Piața Unirii din Cluj-Napoca, purtând afișe alb-negru cu mesaje conciliante, în limbile română și maghiară, precum: „Harghita, Covasna, pământ omenesc!”, „Solidaritate împotriva șovinismului!”, „Te bați cu vecinul? Un politician se bucură!”, „Sunt român, nu-s nimănui stăpân, stau liber printre oameni liberi”, „Jandarmeria învrăjbește România!”, „Fără manipulare, fără ură!”, „Noi TOȚI suntem români”.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews