ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mărginimea Sibiului a fost premiată la Bruxelles, unde a primit titlul de Destinație Europeană de Excelență. Juriul a apreciat tradițiile intacte din această zonă și mâncarea locală.

La începutul anului, Mărginimea a intrat în competiția națională pentru desemnarea destinației europene de excelență. Comisia Europeană a căutat în fiecare dintre statele membre, anul acesta, zona cu cele mai nealterate tradiții, dar și cu o gastronomie specifică.

În urma procedurii de selecție, desfășurate la Ministerul Turismului, Mărginimea Sibiului s-a clasat pe locul întâi, surclasând astfel Colinele Transilvaniei, Tismana și Județul Neamț. Cel mai mult a contat felul în care s-a păstrat aspectul arhaic al zonei.

Sunt 18 sate în Mărginimea Sibiului, fiecare cu farmecul său. În afară de liniște și de mâncare bună, turiștii încă mai găsesc acolo acel sat tradițional, cu case care arată la fel ca pe vremea străbunicilor.

„Este, până la urmă, cred că o încununare a tot ceea ce înseamnă turismul în Mărginimea Sibiului. Atât din punct de vedere al rețelelor de utilități, cât și din punct de vedere al drumurilor, zona arată foarte bine, avem centru de informare pentru turiștii care vin aici”, spune Horațiu Răcuciu, primarul localității Săliște, potrivit digi24.ro.

Premiul i-a fost înmânat reprezentantului Mărginimii în cadrul unei ceremonii desfășurate la Bruxelles.