ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Câteva mii de persoane au luat parte, sâmbătă, la Marșul Mândriei lesbienelor și homosexualilor de la Cluj-Napoca și au cerut legalizarea parteneriatelor civile pentru cuplurile formate din parteneri de același sex, informează Agerpres. Participanții la Marșul „Cluj Pride” au afișat steaguri și umbrele în culorile curcubeului și pancarte cu mesaje precum „Drepturi egale pentru fiecare”, „Corpul meu, drepturile mele”.

„Este un moment istoric, pentru că oferim o vizibilitate comunității LGBT. Au fost zeci de ani în care oamenii nu ne-au cunoscut așa cum suntem noi, diferiți, cu bune și cu rele. Ieșim în stradă pentru că avem dreptul să o facem. Am trăit în teamă și minciună. A venit timpul să ieșim din invizibilitate, din anonimat. Am ieșit în stradă pentru că încă nu avem drepturi, cum este parteneriatul civil”, a declarat organizatorul marșului, Lucian Dunăreanu.

„Date oficiale: 3521 de persoane la cel de-al treilea Cluj Pride. Fiecare participant a primit câte o brățară Cluj Pride, motiv pentru care vă putem prezenta exact numărul. Vă tare mulțumim!”, informează și pagina de socializare a organizatorilor

S-au alăturat manifestării homosexualilor și unele persoane publice, printre care: viceprimarul orașului Koln, Andreas Wolter, consulul onorific al Franței la Cluj-Napoca, Pascal Fesneau, consulul onorific al Spaniei, Jose Arnaud Uson, reprezentanți ai formațiunilor politice USR, PLUS și Demos.

Noua Dreaptă a organizat, la rândul său, un Miting pentru Familie, la Cluj-Napoca, sâmbătă, cu participarea câtorva sute de persoane. Acestea s-au reunit în Piața Avram Iancu, purtând steaguri românești și pancarte cu mesaje precum „Familia este întemeiată pe căsătoria dintre un bărbat și o femeie”, „Stop parteneriatelor, căsătoriilor, adopțiilor homosexuale”, „Rușine, Iohannis!”, „Clujul nu este Sodoma!”. Susținătorii Familiei au rostit rugăciunea „Tatăl nostru” și au scandat „Uniți salvăm familia naturală”, „Uniți salvăm familia creștină”, „Credința, familia, patria”.

„Vrem să ne arătăm și opoziția față de marșul homosexualilor care va avea loc sâmbătă după-amiază la Cluj-Napoca. Primăria a făcut un pas înapoi (...), o astfel de manifestare nu ar fi trebuit autorizată. Faptul că unii oameni se mândresc cu o perversiune sau cu o orientare sexuală ni se pare ridicol”, a declarat președintele organizației Noua Dreaptă, Tudor Ionescu.