ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Acesta era ritmul în care medicii psihiatri de la Piteşti primeau sume de bani de la persoane care voiau să obţină o pensie de invaliditate. Procurorii i-au înregistrat în propriile cabinete. În decurs de trei luni, unul dintre medici a luat mită de la aproape 300 de oameni pe care i-a făcut, din pix, bolnavi psihic.

Orice dorinţă putea fi îndeplinită în cabinetul medicului psihiatru Valerian Azamfire. Dar cu un preţ. Pacienţii ştiau şi pregăteau rapid portofelele.

Pe imaginile surprinse de anchetatori se vede clar cum un bărbat îi lasă medicului pe birou o sumă de bani. 500 de lei costa o internare fictivă, spun procurorii. În urma unui diagnostic inventat pacientul primea o pensie de invaliditate, cuprinsă între 400 şi 700 de lei lunar, potrivit digi24.ro.

Anchetatorii spun că fiecare intrare în cabinetele celor doi psihiatri era taxată. De la 10 la 1.000 de lei, cafea, băuturi fine şi diverse cadouri. În birourile şi locuinţele lor, ofiţerii Direcţie Generale Anticorupţie au găsit mii de lei. Chiar şi maşina unuia dintre medici a fost percheziţionată în căutarea de probe. 

Probele procurorilor arată că, în multe cazuri, pacienţii care figurau internaţi cu probleme psihice erau sănătoşi.