ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Lucrările de modernizare în stațiile de metrou Pipera și Aurel Vlaicu vor începe odată cu luna iulie a acestui an, stația Pipera urmând să fie închisă de pe 15 pe 21 iulie, în timp ce Aurel Vlaicu va fi închisă de pe 29 iulie pe 4 august, potrivit unui anunț Metrorex.

Pentru stabilirea calendarului, pentru cele două stații s-au luat în considerare perioadele cu trafic scăzut, ca urmare a vacanțelor școlare și a concediilor, pentru ca disconfortul resimțit de călători să fie minim, potrivit Metrorex.

Lucrările se vor realiza succesiv pentru stațiile de metrou apropiate, pentru a permite preluarea călătorilor de la stațiile de metrou ce se vor afla în proces de modernizare, către stațiile de metrou din apropiere.

Perioada maximă estimată pentru închiderea stațiilor de metrou cu un singur acces va fi de 7 zile calendaristice consecutive, cu începerea lucrărilor într-o zi de vineri, după terminarea programului normal de lucru al Metrorex și după ce ultimii călători vor părăsi stația de metrou.

Deschiderea stației pentru publicul călător se va realiza în timpul programului normal de lucru, în ziua de sâmbătă a săptămânii următoare.

Lucrările se desfășoară atât ziua, cât și noaptea, acolo unde procesul tehnologic permite acest lucru.