ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Primarul Iașiului, Mihai Chirică, a făcut un apel public către toți românii, ca indiferent de religie și convingeri, să iasă la vot pe 6/7 octombrie, în cadrul Referendumului pentru Căsătorie.

„Dragi ieșeni, dragi români, dragi creștini, dragi compatrioți de toate religiile, votăm pentru normalitate. Ieșim la vot pentru a arăta lumii întregi că știm să păstrăm lucrurile esențiale pentru o societate sănătoasă. Familia este unul dintre aceste lucruri și este nevoie să arătăm copiilor noștri că ne gândim la ei și la viitorul lor în această țară. Trebuie să arătăm lumii întregi că putem sluji adevărului, binelui, frumosului și lucrurilor care ne-au consacrat de-a lungul timpului. De aceea, vă invit la vot.”, a spus Mihai Chirică în mesajul său.

Referendumul pentru Căsătorie a fost convocat la inițiativa celor 3 milioane de cetățeni care au cerut schimbarea Constituției, în sensul definirii căsătoriei drept „uniunea liber consimțită între un bărbat și o femeie” și va avea loc pe 6 și 7 octombrie 2018.

Cetățenii vor trebui să răspundă cu DA, dacă sunt de acord cu schimbarea Constituției în forma adoptată de Parlament sau cu NU, dacă sunt împotriva dorinței celor 3 milioane de semnatari ai inițiativei.