Deși imobilizat în scaunul cu rotile, Mihai Neșu s-a transformat în ambasadorul copiilor cu grave probleme neuro-motorii. 

Fostul fotbalist vine la evenimente pentru a convinge pe oricine că sunt șanse reale ca cei bolnavi azi să se vindece și să facă primii pași. Pentru asta este însă nevoie și de ajutorul bănesc al celor ce înțeleg câtă suferință există acolo unde boala umbrește copilăria.

Aceasta este o mică parte din filmulețul prezentat aseară în cadrul unui bal caritabil organizat de notarii din Oradea. La eveniment a participat și fostul fotbalist Mihai Neșu, care conduce o fundație care luptă pentru tratarea copiilor cu dizabilități.

Vădit mișcat și uneori gâtuit de emoție, Mihai Neșu a decis să vorbească despre eforturile organizației.

„O idee venită după multe plimbări ale mele prin lume căutând terapii și încercând tot felul de soluții pentru îmbunătățirea sănătății mele”, a spus Mihai Neșu, conform Digi 24.

„Momentan avem 60 de copii care vin în regim săptămânal, în permaneță, la centru de recuparare sfântul Nectarie din Oradea dar pe lângă aceștia mai sunt 30 de copii din alte județe”, a adăugat Iulia Maria Băcăran, director al Fundație Mihai Neșu.

În fiecare an fundația cheltuiește în jur de 350.000 de lei pentru a trata copiii. Banii sunt folosiți atât pentru pregătirea profesională a celor șapte terapeuți pe care îi are cât și pentru achiziționarea echipamentelor de ultimă generație.

„Eu am văzut din experință că dacă în terapie nu există continuitate nici rezultatele nu apar”, a mai spus Mihai Neșu.

La balul caritabil au participat 70 de notari. Fiecare a donat cât a putut și, în plus, unul dintre ei a cumpărat cu 7.000 de lei o minge de fotbal cu semnăturile jucătorilor naționalei adusă chiar de Mihai Neșu.

„Ne-am dat seama că acolo e mai mult decât dorința de a ajuta, e o cantitate uriașă de suflet și de pasiune pusă și noi vrem să facem parte din acest moment și această bucurie de a ajuta”, a spus Marinela Baba, președintele Camerei Notarilor Publici Oradea.

„Pe mine mă ajută foarte mult și mă bucură foarte mult când îi văd ce putere de luptă au”, a mai spus Mihai Neșu.

Mihai Neșu a decis să înființeze o fundație pentru ajutorarea copiilor cu dizabilități după ce a trăit el însuși drama unui accident ce l-a lăsat paralizat, în 2011, în timpul unui antrenament la echipa olandeză FC Utrecht.


2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.