ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Peste 4.000 de vizitatori au trecut, marți, pragul Arcului de Triumf din Capitală, în cadrul evenimentului Noaptea Cărților Deschise, informează Agerpres.

Potrivit sursei, bucureștenii au fost invitați să viziteze monumentul, simbolul victoriei și al independenței în România, biletul de intrare fiind o carte care trebuia adusă de fiecare persoană care dorea să intre în interiorul Arcului de Triumf.

„Cărțile strânse de la vizitatori le vom dona unor centre de copii defavorizați atât din București cât și din provincie, în funcție de numărul pe care-l adunăm. La final vom face publică informația referitoare la locurile unde vor fi donate aceste cărți. Ne așteptăm să avem mii de volume", a precizat, pentru Agerpres, Dan Vidrașcu, director general al Editurii Litera.

Începând cu ora 20:00, exteriorul Arcului de Triumf a fost transformat într-o imensă bibliotecă virtuală, tema spectacolului fiind  "Cartea, arta și arhitectura Arcului de Triumf". Totodată, în interiorul monumentului, organizatorii au aranjat mici biblioteci, atât pentru adulți, cât și pentru copii, vizitatorii fiind îmbiați să se oprească câteva clipe și să răsfoiască o carte.

Potrivit organizatorilor, până la ora 24:00, când s-a încheiat Noaptea Cărților Deschise, pe la Arcul de Triumf, au trecut peste 4.000 de vizitatori. Evenimentul a fost organizat de Editura Litera și Primăria Capitalei. prin Administrația Monumentelor și Patrimoniului Turistic.