Sfântul Efrem cel Nou a fost cinstit, duminică, 5 mai, la Mănăstirea Radu Vodă din București,  el fiind, alături de Sfântul Nectarie, ocrotitorul așezământului monahal din București.

Încă de la primele ore ale dimineții, mii de persoane au trecut pragul mănăstirii pentru a se închina moaștelor Sfântului Efrem cel Nou. În scurt timp, curtea mănăstirii a devenit neîncăpătoare pentru mulțimea de pelerini veniți să-l cinstească pe Sfântul Efrem cel Nou.

Potrivit programului afișat pe site-ul Mănăstirii Radu Vodă, duminică seara va avea loc procesiune cu Moaștele Sfântului Efrem. Mănăstirea Radu Vodă se află în centrul Bucureștiului, pe strada Radu Vodă, nr. 24 A.
Sfântul Cuvios Mucenic Efrem cel Nou se află înscris în calendarul Bisericii Ortodoxe Române, cu aprobarea Sfântului Sinod.
 
Sfântul Efrem cel Nou este cinstit ca un mare Tămăduitor, fiind cunoscut drept ocrotitor al celor dependenți de droguri, al celor cuprinși de depresie și al celor deznădăjduiți
 
 

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews