ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a anunțat că până acum au fost scose la licitație lucrări de peste 3 miliarde de euro și că până la finalul anului va lansa licitații pentru 600 de kilometri de autostradă.

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a declarat, marți, la Bistrița, că va lansa, până la sfârșitul anului 2017, în licitație, 600 de kilometri de autostradă. Până acum au fost lansați deja 200 de kilometri, lucrări care depășesc, ca valoare, 3 miliarde de euro.

„Am lansat până acum proiecte în valoare de peste 3 miliarde de euro. Avem, printre cele mai mari - lotul 1 din autostrada Sibiu - Pitești, drumul de mare viteză Pitești - Craiova, ringul cu profil de autostradă de sud al Capitalei, podul de la Brăila. Am lansat și secțiunea Suplacu de Barcău – Borș. Am trimis-o către ANAP. Avem o secțiune de 60 de kilometri din Autostrada Transilvania. Urmează să scoatem până la sfârșitul anului încă 600 de kilometir de autostradă. În total, în acest an vom scoate 800 de kilometri” a spus Răzvan Cuc

Ministrul Transporturilor s-a aflat, marți, într-o vizită oficială în județul Bistrița-Năsăud, pentru redeschiderea unui tronson de cale ferată pe ruta Ilva Mică – Rodna Veche.

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, este de părere că realizarea unei rețele de trenuri pe perne magnetice, s-ar putea realiza printr-un parteneriat public-privat, în prezent existând în Masterplan și în programul de guvernare modernizarea rețelei de transport pe calea ferată.

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc a spus, marți, la Bistrița, că există în Masterplanul de Transport și în programul de guvernare un document clar care arată ce intenționează statul să modernizeze în următoarea perioadă, proiectul privind rețeaua de trenuri pe perne magnetice putând fi realizat printr-un parteneriat public-privat.

„Este un proiect pe care îl voi discuta și eu cu domnul prim-ministru, să vedem modul în care se va implementa acest proiect. Noi, în momentul de față avem Masterplanul și programul de guvernare care statutează practic ce vrem să modernizăm și să implementăm în acești patru ani. Acestea sunt proiecte care vor avea o finanțare prin parteneriat public-privat”, a răspuns ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc.