ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un porc mistreț radioactiv a fost găsit la 10 kilometri de granița cu Ucraina, în județul Suceava.

Animalul a fost contaminat cu izotopii Cesiu 137 și Cesiu 134 despre care reprezentanții Romsilva presupun că provin de la dezastrul nuclear de la Cernobîl.

„Pe raza direcției silvice Suceava s-a identificat un porc mistreț care a fost dus la analize unde s-a identificat o depășire a nivelului de contaminare radioactivă. Este o noutate pentru noi. Fondul de vânătoare unde a fost identificat acest porc mistreț se află la 10 km de granița cu Ucraina. Este vorba de un fond de vânătoare 17 Botuș, gestionat de ocolul silvic Breaza din județul Suceava . Acest lucru ne alarmează foarte tare (...) E de la Cernobîl”, a spus Ciprian Pahonțu, președintele Romsilva, scrie ZF.

Exemplarul identificat este un mistreț de sex masculin în vârstă de trei ani. ANSVSA București  și Direcția Silvica Suceava recoltează probe de pe suprafața solului, din apa și din aer pentru a identifica sursa de radiații.