ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cu ocazia zilei de 1 decembrie, Mitropolitul Banatului Ioan Selejan, fost episcop al Covasnei și Harghitei, a aprins făcliile militarilor care au mărșăluit pe străzile Timișoarei, într-o procesiune care nu a mai avut loc până acum în orașul de pe malurile Begăi.

În fața Catedralei Mitropolitane, ÎPS Ioan Selejan le-a spus militarilor că fiecare făclie reprezintă o lumină pentru batalioanele de ostași care au murit pe câmpurile de luptă fără lumânare. 

"Pentru întregirea neamului s-a vărsat sânge. Sânge de feciori români. De asemenea, le spunem celor care vor să construiască o altă arhitectură pe spațiul nostru românesc – granițele României nu se pot modifica pentru că nu sunt trasate cu cerneală, ci cu sângele ostașilor români din primul război mondial” a spus mitropolitul Banatului, conform pressalert.ro.

Totodată, Mitropolitul Banatului a vorbit și despre anunțul făcut de DIICOT privind reținerea unui extremist maghiar care s-ar fi pregătit să comită un atentat terorist, de 1 Decembrie, la Târgu Secuiesc.

"Aș îndemna populația, atât românească, cât și cea maghiară la calm și responsabilitate. Eu sunt convins că marea majoritate a maghiarilor sunt oameni de cinste și loiali țării noastre și că nu acel om îi reprezintă pe maghiarii din Covasna și Harghita. De aceea, îndemn toate autoritățile locale să transmită mesaj de liniște și de pace în acea zonă ca și acel pământ românesc să se bucure de toate privilegiile și legile pe care le are țara noastră. Încă o dată spun – liniște, pace și să nu intrăm în panică pentru că asemenea pot să apară oricând, însă cred că forțele binelui vor birui și în acea parte de țară”, a declarat Ioan Selejan.