Un monument dedicat eroilor din Primul Război Mondial a fost vandalizat la Miercurea Ciuc, informează Agerpres. Poliția s-a sesizat din oficiu după ce imaginile au fost publicate pe Facebook.

„Poliția municipiului Miercurea Ciuc și implicit Inspectoratul de Poliție Județean Harghita s-au sesizat din oficiu cu privire la săvărșirea infracțiunii de distrugere, sub aspectul căreia desfășurăm în continuare cercetări și investigații spre a identifica și a trage la răspundere autorii. (...) Avem date și indicii potrivit cărora suntem îndreptățiți să credem că îi vom identifica și îi vom trage la răspundere, potrivit prevederilor legale în vigoare”, a declarat duminică purtătorul de cuvânt al IPJ Harghita, Gheorghe Filip.

Din păcate, nu este prima oară când monumentul din Cimitirul Eroilor din Miercurea Ciuc este vandalizat, acest lucru întâmplându-se și acum doi ani.

Cimitirul Eroilor din Miercurea Ciuc a fost creat după Primul Război Mondial și adăpostește rămășițele pământești ale peste 1000 de soldați de diverse naționalități (români, italieni, germani, maghiari, austrieci, polonezi, cehi sau ruși).
 


2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.