Un monument dedicat eroilor din Primul Război Mondial a fost vandalizat la Miercurea Ciuc, informează Agerpres. Poliția s-a sesizat din oficiu după ce imaginile au fost publicate pe Facebook.

„Poliția municipiului Miercurea Ciuc și implicit Inspectoratul de Poliție Județean Harghita s-au sesizat din oficiu cu privire la săvărșirea infracțiunii de distrugere, sub aspectul căreia desfășurăm în continuare cercetări și investigații spre a identifica și a trage la răspundere autorii. (...) Avem date și indicii potrivit cărora suntem îndreptățiți să credem că îi vom identifica și îi vom trage la răspundere, potrivit prevederilor legale în vigoare”, a declarat duminică purtătorul de cuvânt al IPJ Harghita, Gheorghe Filip.

Din păcate, nu este prima oară când monumentul din Cimitirul Eroilor din Miercurea Ciuc este vandalizat, acest lucru întâmplându-se și acum doi ani.

Cimitirul Eroilor din Miercurea Ciuc a fost creat după Primul Război Mondial și adăpostește rămășițele pământești ale peste 1000 de soldați de diverse naționalități (români, italieni, germani, maghiari, austrieci, polonezi, cehi sau ruși).
 

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews