ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Monumentul central din Cimitirul Eroilor din Miercurea Ciuc a fost profanat de autori necunoscuți, la puțin timp după ce au avut loc acolo ceremoniile militare prilejuite de Centenarul Primului Război Mondial, potrivit dantanasa.ro.

Autorul (sau autorii) au mâzgălit cu grafitti toate spațiile albe de pe monument și elementele adiacente, probabil „urmărind să lase impresia că vandalizarea monumentului aparține unui țăcănit obsedat de umplerea zidurilor cu diverse semne grafice. Doar că „artistul” s-a manifestat și în spațiul acoperit de coroane, unde a inclus o săgeată-indiciu care duce spre… tricolorul unguresc roșu-alb-verde, pitit la baza coroanelor de flori depuse de oficialități în data de 26 august. 

Nu cred că mai e cazul să „descifrăm” semnificația ori simbolistica unui asemenea gest. 

Să nu se obosească cineva să ne explice că din întâmplare ambasadorii Marii Britanii și Statelor Unite au fost păcăliți să se fotografieze cu steagul secuiesc", notează informatiahr.ro.