Municipalitatea vrea să înceapă procedurile de expropriere pentru realizarea unui proiect de lărgire a arterei Prelungirea Ghencea de la două la patru benzi, pe 3,5 km, între strada Brașov și Șoseaua de Centură.

Un proiect în acest sens se află pe ordinea de zi a ședinței Consiliului General al Municipiului București de marțea viitoare, scrie Agerpres.

Potrivit proiectului, este necesară exproprierea suprafeței de 13.255 mp de teren și 3.810 mp de construcții aflate în prezent în proprietate privată.

În expunerea de motive a proiectului se arată că strategia Municipalității în domeniul administrării drumurilor publice vizează în principal acele acțiuni care să conducă la continuarea procesului de modernizare și dezvoltare a infrastructurii orașului.

"Se aprobă declanșarea procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate privată situate pe amplasamentul lucrării de utilitate publică Penetrație Prelungirea Ghencea — Domnești. (...) Se aprobă ca justă despăgubire pentru imobilele proprietate privată situate pe amplasamentul lucrării de utilitate publică Penetrație Prelungirea Ghencea — Domnești suma globală estimată a despăgubirilor ce va fi alocată din bugetul propriu al Municipiului București, compusă din valorile individuale aferente despăgubirilor estimate, în valoare de 19.918.436 de lei", prevede proiectul.

Municipalitatea susține că modernizarea intersecțiilor și sistematizarea circulației va completa în următorii ani o rețea de bază pentru întreaga suprafață a Capitalei, atât pentru traficul urban, cât și pentru cel interurban, pe arterele principale.