ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


De Ziua Recoltei, într-un sat din Braşov a fost organizată o nuntă ca la începutul secolului trecut.

Localnicii s-au îmbrăcat în costume populare şi s-au adunat la muzeu, acolo unde bătrânele au gătit mireasa şi i-au dat sfaturi. Nu a fost o nuntă reală, ci un spectacol prin care oamenii au vrut să demonstreze că nu au uitat tradiţiile.

Localnicii din comuna braşoveană Drăguş vor să păstreze vii tradiţiile locului. Pentru al doilea an la rând, de sărbătoarea recoltei au recreat o nuntă ca în urmă cu o sută de ani. Micul muzeul al satului a ţinut loc de casă părintească pentru mireasa care a fost îmbrăcată de bătrânele satului. În curte a fost pregătită găina pe care mireasa o face cadou naşei.

„Se păstrează toate momentele nunţii, adică, la casa miresii vin fetele cu plocoane, cu colaci şi slănină, felicită mireasa, plocoanele sunt adunate şi pe urmă împărţite nuntaşilor”, spune Lavinia Rogozea, organizator, potrivit digi24.ro.

Mireasa a fost luată de acasă de viitorul soţ, după tradiţie. Nuntaşi, localnici, turişti, toţi s-au adunat apoi la marea petrecere din mijlocul satului.