ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Locuitorii și turiștii care au trecut duminică pe Dealul Cetății din Alba Iulia au avut parte de surprize neplăcute, pe traseul unei plimbări liniștite de seară.
 
În dreptul Porții a II-a a Cetății Alba Carolina au putut observa mai multe bucăți din monumentul istoric, prăbușite pe pavaj.

Poarta a II-a a început, în urmă cu patru ani, să-și arate vârsta. În 2012, după nici trei ani de când vestigiul a fost complet reabilitat, cu 520.000 de euro, pe stâlpii acesteia, despre care se presupunea că ar fi reconstruiți din blocuri de piatră, au apărut deja primele fisuri, iar bucăți din plăcile cu care au fost căptușiți au început să cadă.
 
Potrivit unor cititori Alba24, piedestalul pe care sunt amplasate ghiulele în explozie, aflat pe lateralul porții, ar fi fost lovit de un trăsnet, în timpul furtunii care s-a abătut asupra orașului.