ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un turist a sărit în mare ca să salveze o femeie, însă a fost răpus de valurile înalte și curenții puternici. Bărbatul și-a sacrificat ieri propria viață, pe plaja din Mangalia, pentru a salva o femeie și pe fiica acesteia din valurile înalte care amenințau să le înghită. Un gest de sacrificiu pentru o femeie care s-a făcut nevăzută odată ajunsă la mal.

Femeia intrase în apă cu fiica de numai câțiva ani, deși era steag roșu și înotul era interzis. Șaisprezece oameni au sărit în apă, în ajutor, după ce o femeie a nesocotit pericolul și a intrat în marea furioasă la Mangalia, împreună cu fiica ei de numai câțiva ani.

Cele două au ajuns tefere la mal, însă un turist care era în concediu cu soția și copilul a fost luat de valuri.

Bărbatul, din județul Argeș, se repezise să le salveze, iar când să fie dus și el pe mal, nu a mai avut putere să se țină de salvamar și a fost târât de curenți în larg, potrivit Digi24.ro

„Unul dintre bărbați s-a ținut de tubul meu, i-am spus nu da drumul la tub sub nicio formă, te ții strâns de el, eu eram cu caiacul și vâsleam și a venit un val foarte puternic, m-a adus 30 de metri de geamandură și el a scăpat tubul”, a povestit Andrei Joița, salvamar, potrivit Digi24.ro.

Când s-a văzut în siguranță, femeia care intrase cu copilul în marea periculoasă a dispărut. În urma ei, scanfandrii de la Situații de Urgență au continuat să îl caute pe unul dintre bărbații care a înfruntat primejdia ca să o salveze.

Pe urmele lui au pornit scafandrii, care nu au însă nicio veste pentru familia lui. După opt ore de căutări, operațiunile au fost oprite după 7 seara.

Trupul neînsuflețit al lui Adrian a fost descoperit, în această dimineață, în jurul orei 05.00, pe plajă, la numai câțiva metri de locul în care a salvat două vieți, notează Observator.tv.

Oamenii care se aflau pe plajă au sunat la numărul unic de urgență 112, iar un echipaj medical a sosit la fața locului și au constatat decesul bărbatului. Trupul neînsuflețit a fost transportat la morga din Mangalia.

Din nefericire, el a murit, iar femeia salvată de el s-a făcut nevăzută în momentul în care s-a văzut în siguranță pe mal.