ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O mamă a fost îngenuncheată de durere pentru că i-a fost smult copilul de doi ani din brațe, la ordinul judecătorilor.

Povestea a început în urmă cu mai mulți ani, departe de țară, și nimeni nu credea vreodată să se ajungă până aici. Simona s-a căsătorit cu Andrei și, departe de țară, tocmai în Belgia, aceștia au devenit pentru prima dată părinți.

După venirea pe lume a copilului, femeia a acuzat un comportament agresiv  din partea soțului și s-a întors în orașul natal cu tot cu fetiță. Plin de furie, tatăl a acuzat-o de răpire internațională de minori.

A urmat o perioadă de așteptare, iar într-un final, instanța a stabilit că fetița trebuie să se întoarcă în Belgia, la tată. Vestea a căzut ca un traznet, iar atunci a simțit Simona că lumea se termină, scrie BZI.

În urmă cu câteva zile, executorul judecătoresc, un psiholog și fostul soț au venit să-i ia copilul.

Imaginile surprinse de un vecin sunt sfâșietoare, iar mama este, la propriu, îngenuncheată de durere.

La Iași sunt mai multe astfel de cazuri, scrie sursa citată. Femei agresate, care s-au întors în țară cu pruncii lor, au fost acuzate de răpire internațională și deposedate din drepturile părintești.

Legal, totul pare corect, însa imaginea unei mame din brațele căreia este smuls un copil nu poate fi ștearsă vreodată din mintea nimănui.