ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Incident mai puțin obișnuit în orașul Corabia din județul Olt. Polițiștii de la Rutieră au oprit în trafic mașina Serviciului voluntar de pompieri, pentru că avea numere de înmatriculare care nu se mai folosesc de aproape două decenii. Șoferul s-a ales cu dosar penal. 

Oamenii legii au aflat astfel că autospeciala a fost folosită în tot acest timp fără a fi înmatriculată legal, fără asigurare și fără vreo inspecție tehnică periodică. Cu toate acestea, mașina a mers în nenumărate misiuni de stingere a focului, dar și la udat de panseluțe.

Vechea autospecială este singura mașină pe care voluntarii din Corabia o puteau folosi în cazul unui incendiu. Cel mai apropiat detașament de pompieri militari este în comuna Stoina, la aproximativ 15 km. Reprezentanții primăriei susțin că nu au avut niciodată suficiente fonduri pentru a înmatricula mașina.

„Este propusă la casare, o țineam plină cu apă pentru un eventual incendiu. De vreo 5 ani nu cred ca a mai participat la vreo intervenție”, spune Vlad Sorin Gigi, viceprimarul orașului Corabia, potrivit digi24.ro.

Autospeciala a fost folosită în ultimii ani mai ales la întreținerea spațiilor verzi. Primăria Corabia susține că vrea să cumpere o altă autoutilitară, cu bani de la Uniunea Europeană, aproximativ 200.000 de euro.