ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O singură persoană a donat peste 500 de cărți pentru românii din Transnistria, în cadrul campaniei organizate de cotidianul Monitorul de Suceava și televiziunea Plus TV.
 
De la începerea campaniei „O carte pentru românii din Transnistria”, în doar două zile s-au adunat circa 700 de titluri. O parte dintre cei care au decis să doneze cărți vor să rămână anonimi, iar alții cred că acest gest trebuie urmat și de alte persoane.

Doina Tănăsiciuc a donat circa 500 de cărți și spune că este extrem de bucuroasă știind că poate ajuta pe cineva:
 
„Sper ca aceste cărți să ajungă unde trebuie și să fie de folos în păstrarea limbii române. Este o idee foarte bună și cu siguranță trebuie continuată”, a mărturisit Doina Tănăsiciuc, potrivit monitorulsv.ro .

În perioada care a trecut de la începutul acestei campanii s-au adunat deja peste 1.000 de cărți, iar sucevenii care doresc să se implice sunt rugați să sune la numerele de telefon 0744.479.733 sau 0230.522.993 ori să ducă volumele direct la sediul ziarului Monitorul de Suceava (strada Nicolae Bălcescu, nr. 1, în clădirea Cooperației de lângă Casa de Cultură).

"Mulțumim din nou tuturor celor care au dorit să doneze cărți, cu precizarea că acțiunea va continua până la finalul acestei luni, urmând ca în septembrie să plecăm la Chișinău pentru a le preda celor care au nevoie acută de carte în limba română. 

În Transnistria, regiune care aparține de facto Republicii Moldova, trăiesc mii de elevi care sunt obligați de guvernul transnistrean să învețe după manuale în limba rusă. De aceea, orice carte în limba română poate constitui un sprijin extraordinar de mare pentru păstrarea românismului în această zonă", arată organizatorii acestei acțiuni.