ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Oficiali britanici au cerut insistent guvernului român să pună capăt sacrificării câinilor comunitari, după ce în jur de 300.000 de animale au fost ucise după ce un băiat de patru ani și-a pierdut viața la București, scrie presa engleză.

Mail on Sunday dezvăluie că oficiali britanici au făcut lobby pe lângă liderii de la București, solicitându-le să dea dovadă de un comportament uman în criza milioanelor de câini comunitari care colindă pe străzile din România, mușcând mii de persoane în fiecare an.

În jur de 300.000 de câini au fost adunați și măcelăriți într-o campanie de reducere a numărului patrupedelor fără stăpân, după ce Ionuț Anghel a fost omorât în timp ce se juca în apropierea unui parc, scrie publicația britanică. Deși inițial a fost pusă pe seama câinilor comunitari, ulterior s-a aflat că moartea copilului a fost provocată de câinii de pază aflați în proprietatea unei companii private, relatează ziarul. 

Acest lucru nu a împiedicat autoritățile române să continue cu campania masivă de sacrificare, existând informații că unii câini au fost omorâți cu bâtele în plină stradă sau închiși în cuști în adăposturi oribile. Documente guvernamentale obținute de ziarul britanic indică temerile Foreign Office privind tratamentele crude pe scară largă față de animale în România. "În general, bunăstarea animalelor în România reprezintă un motiv de preocupare, în special în cazul câinilor comunitari", a avertizat ambasadorul britanic în România, Martin Harris, într-o notă recentă către Londra. "Din nefericire, autoritățile locale de multe ori nu își permit să construiască adăposturi adecvate sau să sterilizeze câinii în condiții adecvate", a adăugat el.

Organizații caritabile precum "Save The Dogs" și "World Animal Protection" au cerut ca masacrul să fie oprit și ca câinii fără stăpân să fie adoptați sau sterilizați. În prezent, scrie Daily Mail, câinii sunt eutanasiați dacă nu li se găsește un stăpân într-un termen de două săptămâni.