ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un incident major a avut loc astăzi în centrul Iașiului, după ce o trotinetă electrică a explodat într-un apartament situat într-un bloc turn din Copou. Explozia a fost urmată rapid de un incendiu, determinând zeci de locatari să se autoevacueze în panică, transmite AZnews.ro

Potrivit surselor locale, incendiul a izbucnit într-un apartament de la unul dintre etajele superioare ale blocului, iar flăcările s-au extins rapid. Aproximativ 25 de persoane au reușit să părăsească clădirea înainte de sosirea serviciilor de urgență. Un bărbat în vârstă de aproximativ 30 de ani a suferit arsuri la membrele inferioare și superioare, fiind preluat de un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ) și transportat la spital pentru îngrijiri medicale.

Detasamentul 1 de Pompieri Iași a fost alertat și a intervenit cu două autospeciale pentru stingerea incendiului și o autospecială pentru salvări de la înălțime, în timp ce o ambulanță SAJ tip B a fost de asemenea la fața locului pentru a asista victimele.

„Bloc cu regim P+10 etaje. Aproximativ 25 de persoane s-au autoevacuat. Victima, bărbat, de aproximativ 30 de ani era conștientă când a fost preluată de către echipajul SAJ, prezenta arsuri la membrele inferioare și superioare. A fost afectat parțial peretele neportant și ferestrele balconului, explozia a avut loc în sufragerie” - a precizat ISU Iași.

Autoritățile investighează acum cauzele exacte ale exploziei, dar primele indicii sugerează că defecțiunile la bateria trotinetei electrice ar putea fi responsabile. 

Incidentul ridică noi întrebări privind siguranța acestor dispozitive în spații închise. Locuitorii blocului și martorii evenimentului sunt în continuare sub impactul șocului, iar autoritățile locale îndeamnă la prudență și la respectarea instrucțiunilor de siguranță pentru utilizarea dispozitivelor electrice.