Patriarhul României, PF Daniel, i-a dăruit Gabrielei Firea, Primarul Capitalei, o machetă de cristal a Catedralei Naționale, ca semn de prețuire și recunoștință pentru tot sprijinul acordat Bisericii până în prezent, în special la organizarea evenimentului sfințirii catedralei, informează agenția Basilica.

„Ajutorul pe care ni l-ați dat a fost total: din punct de vedere tehnic, logistic, practic pentru sfințire, dar și pentru zilele de pelerinaj care au urmat, inclusiv pentru hramul Sfântului Apostol Andrei cel întâi chemat, Ocrotitorul României”.

Primarul Capitalei a mărturisit pentru Radio Trinitas că nu știa motivul întâlnirii cu Patriarhul Daniel și că este un eveniment pe care nu-l va uita niciodată.

„Mă bucur foarte mult că suntem în acest moment, că am putut contribui și noi, alături, în primul rând de cetățeni, de enoriași, de Guvern, de ministere, de alte instituții ale statului, consilii județene și primării din țară”.

Gabriela Firea a subliniat faptul că era firesc ca Primăria Generală a Capitalei să aibă o contribuție financiară.

„Nu consider că este o cheltuială. Este de fapt o investiție în spiritualitatea poporului român care va dăinui peste veacuri. Este moștenirea pe care noi o lăsăm copiilor, nepoților și strănepoților noștri”, a adăugat Gabriela Firea.
 
Sfințirea Catedralei Mântuirii Neamului a avut loc pe 25 noiembrie, fiind oficiată de Patriarhul Ecumenic al Constantinopolului și de Patriarhul României.


2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.