ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Procurori din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Craiova efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție comise în perioada 2008 - 2015.

În cursul zilei de 19 mai 2015, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 6 locații situate în județul Gorj, din care una este sediul unei instituții publice, restul reprezentând sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice.

Potrivit unor surse judiciare, percheziţiile ar viza Primăria Târgu Jiu şi locuinţa primarului Florin Cârciumaru, într-un dosar de fraude cu fonduri europene pentru lucrări de canalizare.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații, Direcției Generale Anticorupție și din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei. 
 
Potrivit ultimei declaraţii de avere depusă în anul 2012, primarul municipiului Târgu Jiu, Florin Cârciumaru, are un teren intravilan de 717 metri pătraţi, în Târgu Jiu, cumpărat împreună cu soţia sa, Elena, în anul 1996, un teren agricol de peste 10.300 de metri, în judeţul Gorj - donaţie din 2002 şi un teren extravilan în Târgu Jiu, de 1.000 de metri pătraţi, cumpărat în anul 2009.

Potrivit aceluiaşi document, Cârciumaru deţine, împreună cu soţia sa, un apartament în Târgu Jiu, de 50 de metri pătraţi, cumpărat în anul 1991, precum şi o casă de 271 de metri pătraţi, construită în anul 2000 tot împreună cu soţia sa, Elena.

Totodată, edilul din Târgu Jiu are un credit de 160.000 de lei, luat în anul 2009 de la CEC, scadent în anul 2024.

Primarul Florin Cârciumaru a obţinut, în anul 2012, venituri de la Primăria Târgu Jiu în valoare de 59.148 de lei, iar soţia sa, Elena, a obţinut de la SC Grimex SRL, ca inginer, venituri de 11.148 de lei.