ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un pescador pe care se aflau 87 de persoane, între care 23 de copii, a fost interceptat de polițiștii de frontieră în apropierea țărmului românesc al Mării Negre. Nava nu a răspuns avertismentelor oamenilor legii pentru a fi efectuate verificările specifice și s-a oprit în apropierea Portului Midia.

Potrivit unui comunicat al Gărzii de Coastă, duminică, polițiștii de frontieră din cadrul Sistemului Integrat de Supraveghere la Marea Neagra – SCOMAR au detectat un pescador suspect în Marea Neagră, la aproximativ 14 mile marine est de Midia, în afara apelor teritoriale, navigând spre țărmul României.

Garda de Coastă a dispus de urgență efectuarea unei misiuni cu două nave din cadrul Grupului de Nave Constanța și Mangalia pentru identificarea ambarcațiunii, cu sprijinul a două nave aparținând  ARSVOM (Agenția Română de Salvare a Vieții Omenești pe Mare).

„Nava nu a răspuns avertismentelor Poliției de Frontieră și nu s-a oprit pentru a fi efectuate verificările specifice, continuându-si deplasarea spre țărmul românesc. Fiind însoțită de navele Gărzii de Coastă, ambarcațiunea s-a oprit pe malul mării, în apropierea portului Midia", se arată în comunicat.

Cele 87 de persoane - 48 bărbați, 16 femei și 23 de copii – vor fi preluate de către polițiștii de frontieră pentru cercetări.

Ancheta este derulată de Poliția de Frontieră, alături de reprezentanți ai I.J.J. Constanța, I.P.J. Constanța, I.S.U. Dobrogea și Inspectoratul General pentru Imigrări, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanta.