ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Zeci de kilograme de alimente expirate au fost descoperite la un cămin de bătrâni din Brașov, în urma unui control făcut de inspectorii de la Comisariatul Regional de Protecție a Consumatorului.

CRPC Brașov a făcut un control la Căminul de Bătrâni din cartierul brașovean Noua, care aparține de Primărie, după ce au primit mai multe sesizări de la aparținătorii vârstnicilor internați acolo. În urma verificărilor, au fost găsite zeci de kilograme de produse alimentare expirate, respectiv carne, brânză, parizer, iaurt, biscuiți și ceaiuri laxative.

"Alarmant de multe produse. Discutăm până și de laxative pe care le au dânșii aici expirate de un an. Produse expirate, produse cu proveniență pe care nu o cunoaștem. Inclusiv biscutii care le sunt oferiți bătrânilor sunt expirați. Parizerul care este expirat. De asemene, multă brânză a cărei proveniența nu poate fi dovedită. Din punctul meu de vedere, este un lucru inacceptabil. Pe lângă vârsta înaintată a acestor persoane, inclusiv afecțiunile medicale pe care le au, nu trebuie să fie amplificate de astfel de alimente. Pentru o astfel de situație nu poate să existe niciun fel de explicatii”, a declarat Sorin Susanu, șeful OPC Brașov, pentru Transilvania365.ro 

Reprezentanți ai căminului trebuie să se prezinte la sediul Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorului Brașov cu toate actele, riscând să primească o amendă de 30.000 de lei și chiar suspendarea activității blocului alimentar până la remedierea deficiențelor.