ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Polițiștii de frontieră au descoperit, în sectorul de frontieră Lunga (județul Timiș), doi cetățeni din Pakistan, care au încercat să treacă frontiera din Serbia în România, cu intenția de a ajunge într-un stat din vestul Europei, se arată într-un comunicat al Poliției de Frontieră.

Polițiștii au observat doua persoane de sex masculin care se deplasau, noaptea, pe jos, pe câmp, dinspre frontiera cu Serbia spre interiorul țării.

Imediat, polițiștii de frontieră au procedat la reținerea persoanelor care nu își justificau prezența în zona de frontieră și conducerea lor la sediul poliției de frontieră pentru cercetări.

În cadrul verificărilor s-a stabilit că este vorba despre doi cetățeni pakistanezi, în vârstă de 30 și 34 de ani. Bărbații au declarat că au încercat să treacă frontiera din Serbia în România cu intenția de a ajunge într-un stat din vestul Europei.

Cele două persoane, în cauza cărora se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, au fost preluați de lucrători din cadrul Centrului de Cazare și Proceduri pentru Solicitanții de Azil Timișoara.

În urmă cu 9 zile, alți patru cetățeni pakistanezi au fost reținuți  lângă localitatea Gătaia (județul Timiș), după ce au trecut frontiera din Serbia în România, destinația lor fiind de asemenea un stat din vestul Europei.

Foto: politiadefrontiera.ro