Un bărbat de 32 de ani din jud. Dâmbovița, aflat în concediu cu soția în stațiunea Olimp, și-a pierdut viața sâmbătă  aruncându-se în mare pentru a salva de la înec doi copii, care nu erau ai lui. 

Potrivit Mediafax, omul era politician afiliat partidului „Pro România”, dar se afla pe litoral în concediu. 

La un moment dat, bărbatul a observat doi copii în pericol de înec și a sărit după ei, reușind să îi salveze. El, însă, nu a mai reușit să iasă din valuri, fiind căutat de o ambarcațiune a ARSVOM, în condiții de vânt puternic și mare agitată.

Din cauza doliului, partidul lui Victor Ponta a anulat evenimentele Școlii de Vară a tinerilor „Pro România”.

„Suntem toți șocați și devastați din cauza tragediei care a avut loc azi la Olimp / suntem alături de familia și prietenii colegului nostru cu adevarat erou - care azi și-a sacrificat viața pentru a salva doi copii (nu erau copiii săi, nici măcar nu îi cunoștea - pur și simplu i-a văzut în pericol și, alături de Octavian, un alt coleg al nostru la fel de curajos, le-a sărit în ajutor)!

Am anulat imediat toate evenimentele pe care le mai aveam programate în cadrul Școlii de Vară a tinerilor ProRomânia / ne dorim ca Dumnezeu să îl primească pe colegul nostru erou - și noi toți să învățăm ce este bun din sacrificiul lui!

Dumnezeu sa îl odihnească!”, a scris Victor Ponta sâmbătă pe pagina de social media a partidului „Pro România”.
 
Un alt eveniment nefericit, dar mai puțin eroic, s-a întâmplat sâmbătă la malul mării în tabăra Partidului Social-Democrat. Vicepreședinta femeilor social-democrate din județul Timiș a decedat în urma unui infarct la Mamaia, unde se afla cu familia încă din 15 august și participase inclusiv la Școala de Vară a partidului, dar se afla în timpul liber când a început să se simtă rău. Potrivit Adevărul, premierul Viorica Dăncilă a adresat condoleanțe familiei, la finalul ședinței Comitetului Executiv al P.S.D. de sâmbătă.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews