ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE 23:20
 
Poliția Locală din Timișoara a adus luni precizări de natură să dezmintă informațiile apărute în presă. Altercația din zona Pieței Traian ar fi avut doar 3 protagoniști, care nu i-au bătut pe polițiști. Dimpotrivă, situația nu a degenerat într-un conflict tocmai datorită intervenției eficiente și profesioniste a polițiștilor locali.
 
„Având în vedere informațiile apărute în presă, prin care s-a prezentat în mod eronat faptul că polițiștii locali au fost bătuți, umiliți și jefuiți de către persoane de etnie romă , menționăm faptul că, tocmai datorită modului eficient și profesional în care au acționat aceștia, situația nu a degenerat, fiind înlăturat un conflict care ar fi putut avea urmări grave”, se arată într-un comunicat emis luni de Biroul Comunicare, Registratură și Evidență operativă al Poliției Locale Timișoara. 
 
ȘTIRE INIȚIALĂ
 
Doi polițiști locali au fost bătuți, jefuiți și batjocoriți de 20 de țigani, vineri seară, în Piața Traian din Timișoara. Victimele au apelat numărul unic de urgență 112 și au solicitat intervenția colegilor lor de la Poliția națională, informează publicația Ziua de Vest.

Cei doi polițiști locali au fost trimiși în zonă de ofițerul de serviciu, în urma unui apel primit de Poliția Locală, în care un cetățean sesiza că mai mulți țigani făceau scandal. Când agenții de intervenție au ajuns în Piața Traian, 20 de persoane i-au înconjurat, i-au bătut, i-au pus la pământ și le-au sustras ceasurile și alte bunuri de valoare. Una dintre victime a reușit să sune la 112, iar echipajele de la I.P.J. Timiș au intervenit prompt și i-au scos pe agenții Poliției Locale din mâinile agresorilor.

Un alt polițist timișean a fost recent victima slabei înzestrări și a trimiterii în misiune fără acoperire suficientă. Cristian Amariei, în vârstă de 43 de ani, a fost împușcat mortal de un fugar urmărit internațional, duminică, 2 iunie, în satul Izvin, la circa 5 kilometri de Recaș, jud. Timiș. Acesta fusese mobilizat împreună cu un coleg de la postul de Poliție din Recaș și însoțit de alți doi polițiști de la Investigații Criminale. Agentul Cristian Amariei, împușcat de fugar de la mică distanță cu două gloanțe, unul în stern și unul în trahee, a murit la datorie, lăsând în urmă soția și doi copii, potrivit ziarului Adevărul.