ACTUALIZARE 23:20
 
Poliția Locală din Timișoara a adus luni precizări de natură să dezmintă informațiile apărute în presă. Altercația din zona Pieței Traian ar fi avut doar 3 protagoniști, care nu i-au bătut pe polițiști. Dimpotrivă, situația nu a degenerat într-un conflict tocmai datorită intervenției eficiente și profesioniste a polițiștilor locali.
 
„Având în vedere informațiile apărute în presă, prin care s-a prezentat în mod eronat faptul că polițiștii locali au fost bătuți, umiliți și jefuiți de către persoane de etnie romă , menționăm faptul că, tocmai datorită modului eficient și profesional în care au acționat aceștia, situația nu a degenerat, fiind înlăturat un conflict care ar fi putut avea urmări grave”, se arată într-un comunicat emis luni de Biroul Comunicare, Registratură și Evidență operativă al Poliției Locale Timișoara. 
 
ȘTIRE INIȚIALĂ
 
Doi polițiști locali au fost bătuți, jefuiți și batjocoriți de 20 de țigani, vineri seară, în Piața Traian din Timișoara. Victimele au apelat numărul unic de urgență 112 și au solicitat intervenția colegilor lor de la Poliția națională, informează publicația Ziua de Vest.

Cei doi polițiști locali au fost trimiși în zonă de ofițerul de serviciu, în urma unui apel primit de Poliția Locală, în care un cetățean sesiza că mai mulți țigani făceau scandal. Când agenții de intervenție au ajuns în Piața Traian, 20 de persoane i-au înconjurat, i-au bătut, i-au pus la pământ și le-au sustras ceasurile și alte bunuri de valoare. Una dintre victime a reușit să sune la 112, iar echipajele de la I.P.J. Timiș au intervenit prompt și i-au scos pe agenții Poliției Locale din mâinile agresorilor.

Un alt polițist timișean a fost recent victima slabei înzestrări și a trimiterii în misiune fără acoperire suficientă. Cristian Amariei, în vârstă de 43 de ani, a fost împușcat mortal de un fugar urmărit internațional, duminică, 2 iunie, în satul Izvin, la circa 5 kilometri de Recaș, jud. Timiș. Acesta fusese mobilizat împreună cu un coleg de la postul de Poliție din Recaș și însoțit de alți doi polițiști de la Investigații Criminale. Agentul Cristian Amariei, împușcat de fugar de la mică distanță cu două gloanțe, unul în stern și unul în trahee, a murit la datorie, lăsând în urmă soția și doi copii, potrivit ziarului Adevărul.
Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews