ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Moravița au depistat în cadrul a două acțiuni desfășurate la frontiera cu Serbia, 17 cetățeni din Irak și Siria, care au încercat să intre ilegal în România, cu scopul de a ajunge în țări din vestul Europei.

Duminică dimineața, în jurul orei 06.30, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Moravița, județul Timiș, în cooperare cu jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Timiș, au declanșat o acțiune specifică pe linia combaterii migrației ilegale, în urma căreia au depistat, pe direcția localității de frontieră Clopodia, opt cetățeni străini care se deplasau dinspre frontiera cu Serbia, spre interiorul țării.

Persoanele care nu își justificau prezența în zonă, au fost conduse la sediul Poliției de Frontieră  pentru cercetări.

În cadrul verificărilor preliminare s-a stabilit că grupul era format din patru bărbați, două femei și doi minori, cu vârste cuprinse între 3 și 32 de ani, fără documente de identitate asupra lor.

Alți nouă cetățeni străini, fără documente de identitate asupra lor, au fost depistați tot în această dimineață, în jurul orei 07.00, de către polițiștii de frontieră din cadrul aceluiași sector, în cooperare cu jandarmi din cadrul IJJ Timiș și lucrători din cadrul Postului de Poliție Deta,  în apropierea localității de frontieră  Jamu Mare.

Aceștia au fost preluati și transportați la sediul instituției pentru cercetări, unde s-a stabilit că sunt cetățeni sirieni, opt bărbați și o femeie, cu vârste cuprinse între 21 și 50 de ani.

Cu o zi în urmă, 42 cetățeni străini din Siria,Irak și Pakistan, care au încercat să intre ilegal în România, au fost reținuți de polițiștii de frontieră.

Nouă dintre persoanele depistate erau minori, cel mai mic fiind un bebeluș de numai 10 zile.

În toate aceste cazuri, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, persoanele în cauză urmând a fi preluate de lucrători din cadrul Serviciului pentru Imigrări Timiș, în vederea luării măsurilor legale care se impun.


De asemenea, vor fi contactate autoritățile de frontieră din țara vecină, în vederea cercetării în comun a evenimentelor și aplicării acordului de readmisie.




Foto: Poliția de Frontieră