ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un criminalist care de 22 de ani investighează de unul singur infracțiuni din 11 localități ale județului Timiș a dat poliția în judecată. Și a câștigat, iar Poliția este obligată să-i plătească 1.525 de lei.

Criminalistul Aurel Belciug este angajat al Poliției orașului Deta. Tot el este chemat ori de câte ori o persoană moare în condiții suspecte în alte două orașe și nouă comune. De aproape un sfert de secol nu a mai avut weekenduri libere. Este ușor de înțeles că s-a bucurat, în ianuarie anul trecut, atunci când ministrul de Interne a decis că vor fi plătite toate orele suplimentare făcute în cursul anului 2015.

„Direct la salar, când au trimis fluturașul erau cu minus. Nu mi-au băgat deloc”, spune Aurel Belciug.

Conform legii, orele suplimentare pot fi plătite în cel mult 60 de zile de la încheierea lunii în care au fost făcute. În mai, atunci când s-a convins că banii din februarie și din martie nu mai vin, polițistul a cerut ajutorul sindicatului și a dat în judecată IPJ Timiș. A pierdut în prima instanță, dar a câștigat la apel și sentința a rămas definitivă.

„S-a dispus obligarea IPJ Timiș la restituirea către agentul de poliție, care era reprezentat de sindicat, a sumei de 1.525 de lei”, a precizat Marius Cojocaru, purtătorul de cuvânt al Curții de Apel Timișoara.

„Este primul exemplu din țară, zic eu, că nu am mai auzit de așa ceva. Șefii, ca să își mențină scaunele, nu fac altceva decât să se bazeze pe acești oameni, ca și cum ar fi sclavi pe plantația cuiva”, este de părere liderul de sindicat Doinel Malcoci, potrivit digi24.ro.

După ce și-a recuperat banii pentru orele suplimentare din lunile februarie și martie ale anului trecut, criminalistul vrea să mai dea o dată Poliția în judecată, ca să ajungă cu plățile la zi. Exemplul lui i-a încurajat pe colegii din țară, care l-au sunat să îi ceară sfaturi. Reprezentanții IPJ Timișoara au refuzat să ofere vreun punct de vedere.