ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Poliţistul Gheorghe Ionescu, de la Brigada Rutieră a Capitalei, accidentat grav de un om de afaceri turc în urmă cu aproape trei săptămâni, a murit, în această dimineaţă la Spitalul Floreasca.

"Decesul a fost înregistrat la ora 7,00 dimineața. Până nu o să discutăm cu familia, mai multe nu vă putem spune", a spus Bogdan Oprița, purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic de Urgență Floreasca, citat de Agerpres.

În urma decesului, Abdullah Atas, cel care a provocat accidentul, va fi acuzat de omor calificat şi riscă închisoare pe viaţă, anunţă Mediafax.
 

Accidentul s-a produs în zona intersecţiei străzii Nicolae Caramfil cu Şoseaua Pipera, unde poliţistul era împreună cu alţi agenţi de la Brigada Rutieră a Capitalei, pentru un control în trafic.

Poliţistul i-a făcut semn şoferului să oprească, acesta a încetinit, dar când a ajuns în dreptul agentului de la rutieră, a accelerat, l-a lovit, acesta a rămas pe capotă aproximativ 400 de metri, apoi a căzut pe carosabil.

După accident, bărbatul a fugit şi a intrat cu maşina într-un parapet.

Poliţistul mort este unul dintre cei mai apreciați agenţi de la Brigada Rutieră. În 2013, a întocmit cele mai multe dosare şoferilor care au consumat alcool şi s-au urcat apoi la volan. Un exemplu este incidentul din luna februarie, tot de acum doi ani, când politistul, aflat în timpul liber, a observat un şofer băut care s-a urcat la volan şi a demarat în trombă. Agentul a anunţat incidentul colegilor săi şi l-a urmărit pe şofer cu mașina personală. Cu ajutorul său, un echipaj de politie a reușit în cele din urmă să îl prindă pe conducătorul auto.