ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Polițistul decedat vineri după ce a fost lovit de un afacerist turc în timpul misiunii, la începutul lunii august, a fost decorat de președintele Klaus Iohannis post-mortem cu Ordinul Național "Serviciul Credincios" în grad de Cavaler, anunţă Administrația Prezidențială într-un comunicat transmis sâmbătă dimineață.

Iohannis a semnat vineri decretul de decorare post-mortem a subinspectorului de poliție Gheorghe Ionescu. Decorarea a fost făcută la propunerea  viceprim-ministrului pentru securitate națională, ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea.

"Astfel, în semn de înaltă apreciere pentru devotamentul și profesionalismul de care a dat dovadă în slujba legii, îndeplinindu-și datoria cu prețul sacrificiului suprem, Președintele Klaus Iohannis a conferit post-mortem Ordinul Național "Serviciul Credincios" în grad de Cavaler subinspectorului de poliție Gheorghe Ionescu", se arată în comunicatul Președinției.

Polițistul Gheorghe Ionescu a murit vineri dimineața la Spitalul Clinic de Urgență Floreasca, unde se afla internat, în comă indusă, după ce în noaptea de 1 spre 2 august a fost accidentat în timpul desfășurării unei misiuni.

La începutul lunii august, omul de afaceri turc Abdullah Atas nu a respectat semnalele regulamentare de oprire ale polițistului și l-a acroșat cu mașina, după care l-a purtat pe capotă 400 de metri. Agentul a căzut apoi pe partea carosabilă.

Subinspectorul post-mortem Gheorghe Ionescu, căzut la datorie, avea 44 ani, era căsătorit și lucra de 23 de ani în Ministerul Afacerilor Interne.