ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Bianca Bobu, în vârstă de 19 ani, din Galați, portar al naționalelor de juniori și seniori de hochei ale României, este de negăsit de la începutul lunii august, moment din care a încetat să mai folosească și conturile de social media pe care activa zilnic, informează Știri pentru Viață

Ultima dată când a fost văzută, Bianca Bobu se afla în compania unui amic cu care rudele ei presupun că a plecat în Germania. Relația fetei cu respectivul nu era cunoscută decât de puțină lume, apropiații ei temându-se ca tânăra să nu fie victimă a traficului de persoane.

Cristian Munteanu, fostul ei antrenor, a declarat pentru Libertatea.ro că, în urma unui anunț pus de el pe contul Biancăi, aceasta l-a sunat luni să-l certe pentru că insinua posibila ei dispariție. Apelul nu era dat de pe telefonul sportivei, ci de pe o cartelă cu număr ascuns, la care nu s-a putut suna înapoi. Antrenorul mărturisește că fosta lui ucenică l-a rugat să șteargă postarea făcută de el pe contul ei, motivând că, brusc, nu o mai interesează nici sportul, nici familia, nici măcar statul pe Facebook, ci că intenționează să-și clădească o viață nouă. Tânăra a mai spus că s-ar afla în Galați, dar că vrea să fie lăsată în pace.

Antrenorul a sfătuit-o să se adreseze Poliției, moment în care sportiva a început să-l certe pentru insinuarea că ar putea fi o victimă a traficului de persoane. La bănuiala lui că fata nu vorbește liber ci că altcineva îi dictează replicile, aceasta i-a răspuns că nu are pe nimeni lângă ea, iar ceea ce se aude ar fi de la televizor.

În urma suspiciunilor antrenorului, autoritățile au început căutările. La scurt timp după alertarea Poliției și a DIICOT, pe contul de social media al Biancăi a apărut anunțul că nu s-a întâmplat nimic cu ea, dar că nu dorește să mai activeze pe Facebook și cere să îi fie respectată decizia. După această postare, contul a fost dezactivat.

„Pentru cei din familia mea: sunt bine! Nu s-a întâmplat nimic cu mine, vă rog nu vă faceți griji pentru mine. Nu vreau să mai am Facebook. Și pe ceilalți din afara familiei vă rog să nu vă mai băgați e alegerea mea și atât!”, este mesajul postat de o tânără care, înainte de dispariție, obișnuia să stea zilnic pe Facebook, în pauzele dintre antrenamentele sportive, despre care brusc nu mai vrea să audă. Toate aceste decizii contradictorii au fost transmise prin telefon de pe un număr necunoscut și pe Facebook în scris, existând semne de întrebare asupra motivației din spatele lor.