Ploaia abundentă care s-a năpustit peste Timișoara preț de câteva ore în această dimineață a dat orașul peste cap. La Aquatim, operatorul de apă-canal timișorean, a fost declarată alertă maximă, cantitatea de apă căzută depășind capacitatea proiectată de preluare a canalizării. Între orele 08:00 și 10:30 dimineața, din sistemul de canalizare al Timișoarei, care are o lungime de peste 560 km, au intrat în stația de epurare peste 25.000 l/s de apă uzată.  
 
Toate pompele de la stația de epurare au mers la capacitate maximă, iar 20 de echipe au fost trimise pe teren, pentru intervenții la canalizare. Ploaia care a căzut a dat peste cap traficul rutier, mai multe pasaje si intersecții fiind inundate. RATT, operatorul de transport în comun, a fost nevoit să schimbe traseele mai multor mijloace de transport pentru a face față situației.
 
Și în urmă cu o lună, la stația de epurare a Timișoarei au fost înregistrate debite record, de 12 ori mai mari decât cele obișnuite. Ca și astăzi, canalizarea s-a dovedit depășită, refulând în numeroase puncte

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews