ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Biserica Ortodoxă „Sfinții Mihail și Gavriil" din satul Lăcrița Mică, ce aparține comunei Robănești, a rămas fără clopot. De supărare că nu a fost ales pentru următorii patru ani în fruntea comunei, se pare că fostul primar și-a retras donația pe care a făcut-o în timpul exercitării mandatului.

La Biserica ortodoxă „Sfinții Mihail și Gavriil" din satul Lăcrița Mică clopotul nu mai bate de câteva zile. Oamenilor nu le-a mai fost dat să vadă o asemenea ispravă de când sunt ei. Arată cu toții cu degetul spre fostul primar, Mihai Militaru.

„Clopotul l-a luat Mihai Militaru și l-a dus la el acasă să și-l pună la poartă. A fost înainte opt ani primar și patru viceprimar. Acum a fost candidat, dar nu a câștigat și din cauza asta l-a luat. El l-a adus la biserică. Cică l-a cumpărat. Nu știu exact. Spune lumea că acum ar intenționa să fărâme și biserica, de supărare că nu a ieșit primar. Cică și gardul de la cimitirul din deal îl fărâmă, că tot de el e făcut, bineînțeles cu banii oamenilor", a spus Constantin Badea, un localnic din Lăcrița, potrivit Gazeta de Sud.
 
Lipsa clopotului de la Biserica Ortodoxă „Sfinții Mihail și Gavriil" din satul Lăcrița Mică nu este deloc întâmplătoare, susține fostul primar. Un telefon primit, în miez de noapte, de fostul primar a creat panică și a dus la ridicarea clopotului.
 
„Acest clopot l-am primit prin donație de la un localnic din Lăcrița Mare. Din banii mei am cumpărat apoi țeavă, tablă, electrozi și am făcut în propria gospodărie scheletul clopotniței și l-am montat la biserică. Noaptea, după ce am pierdut alegerile, am primit un telefon anonim. Pe un ton foarte răgușit și răstit mi s-a spus: «Ai pierdut alegerile, vei pierde și clopotul cât de curând! Îl vom da la topit!» Eu, dimineața, poate am luat cea mai bună măsură. M-am dus, am ridicat clopotul și l-am dat celui care mi l-a donat, cu gândul de a nu-l lua altcineva. Nu ce vorbește lumea, că nu am ieșit în alegeri. E o prostie! Ce, parcă toată lumea care candidează iese primar", a precizat fostul primar al comunei Robănești, Mihai Militaru. În ceea ce privește dărâmarea zidului de la cimitirul din Lăcrița Mică, fostul edil s-a disculpat și a spus că sunt doar răutăți din partea oamenilor.
 
Până când se va găsi o rezolvare a situației, localnicii se mulțumesc să asculte bătăile clopotului de la biserica mare din satul vecin. În liniștea care a căzut peste cătunul lor, e vremea să facă o radiografie a mersului lucrurilor în țara din care face parte și sătucul lor.

„Degeaba lătrăm noi, urlăm, nu ne bagă nimeni în seamă! Nu vedeți că parlamentul este plin de șmecheri. Aici, de 26 de ani ne mint că fac asfaltul. Se întâmplă din patru în patru ani. Acum mai sunt alegeri în 2020. Să vedeți că până atunci nu mai trece unul. Acum s-a schimbat primarul. E unul mai tânăr, cine știe, poate, poate să tragem acum nădejde. Dacă nici cu ăsta nu facem treabă, sănătate și ce-o da Domnul. (...) Treaba nu merge deloc bine. Degeaba se căznesc țăranii. (...)  Dacă nu mai depistau din șobolanii ăștia, până acum îngropau țara asta de vie, că și așa au vândut-o. Pădurile le-au terminat, agricultura e moartă, Electro îl făcură Auchan, tot ce era pe aici, prin Craiova, s-au terminat toate. Când eram eu copil nu era lumea bolnavă ca acum din cauza mâncării. Piața este plină de mărfurile bandiților din Occident care ne-au adus numai otravă", a spus Constantin Preda.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews