În perioada 9-12 septembrie, la București s-a desfășurat Olimpiada  Internațională a Elenismului.
 
Aflată la cea de-a doua ediție, olimpiada este organizată de Ministerul Educației și Cercetării Științifice și Uniunea Elenă din România, sub înaltul patronaj al Parlamentului României și Parlamentului Greciei. 

Alexandros Silivestru, elev la Liceul Teoretic „Emil Botta” din Adjud, a reprezentat România, alături de alți candidați. Joi, în urma probei susținute în cadrul competiției, care s-a desfășurat la Parlamentul României, Alexandros a obținut premiul I la olimpiada internațională. 

„Mă bucură faptul că începem acest an şcolar cu un rezultat de excepţie pentru judeţul Vrancea. Alexandros este un elev foarte serios, care a muncit cu multă responsabilitate pentru această competiţie şi a beneficiat de buna coordonare a unui profesor, care a adus în fiecare an, prin elevii săi, rezultate merituoase la olimpiada de limba latină, disciplină de bază în încadrare. Îl felicit, desigur, pe Alexandros şi îi urez să-şi împlinească toate visurile în domeniul performanţei. Dar îi felicit, în egală măsură, pe toţi colegii care, prin dăruirea lor, obţin rezultate de care suntem mândri cu toţii, atât în învăţământul de masă, respectiv la examenele naţionale susţinute de către elevi, cât şi în cadrul competiţiilor şcolare, unde sunt valorificate la un nivel înalt competenţele acestora”, a declarat profesoara Silvia-Ofelia Chelariu, inspector școlar pentru limba și literatura română, limba latină și limba neogreacă, conform Monitorul de Vrancea.

În județul Vrancea nu există o comunitate minoritară elenă, dar limba neogreacă este predată ca disciplină opțională, după programe școlare aprobate de către MECS, în două unități de învățământ: Liceul Teoretic „Emil Botta” din Adjud și Liceul Pedagogic „Spiru Haret” din Focșani. Disciplina a fost introdusă în urmă cu doi ani, fiind predată în anul școlar 2013-2014 și anul școlar 2014-2015. 

Tânărul o are ca profesoară îndrumătoare pe Ionela Anghelina. 

„Acest rod al muncii elevului Alexandros este unul de excepție, cu care ne mândrim și prin intermediul căruia tradiția de excepție din liceul nostru continuă. Sincere felicitări atât elevului, cât și profesoarei Ionela Anghelina”, a declarat directorul Liceului Teoretic „Emil Botta” din Adjud. 

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews